Papierestafette

In deze papierestafette gaan we papier met verschillende technieken bewerken. We gaan verven, stempelen, mono printen, rollen, kreuken, drukken tot er prachtige vellen ontstaan die een zeer persoonlijke signatuur hebben. Dit gebeurt als het ware in een circuitvorm, waarbij je telkens doorschuift naar een nieuwe en andere techniek. Enkele technieken die aan de orde komen zijn; wascokrijt met ecoline, verf en linoleumroller, druk- en stempeltechniek, mono-print en werken met sjablonen en de gelli-plate.

Het papier kun je vervolgens gebruiken voor boekbinden- kartonnage- collages en inpakpapier. Vaak vallen de vellen papier zo mooi uit dat ze gewoon als kunstwerkje in een lijstje achter glas kunnen. Deze workshop is geschikt voor iedereen jong, oud met of zonder ervaring. Met een dosis enthousiasme en ondernemingsgeest kunnen met simpele vormen al fantastische resultaten worden bereikt. In de middag, als er al wat papier droog is, maken we een paar bijzondere verwerkingen van het papier.

Deze workshop is ook uitermate geschikt voor leerkrachten in het basisonderwijs, leidsters op de naschoolse opvang en mensen die in de activiteitenbegeleiding werkzaam zijn.

Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Datum: 14 juni

Kosten: € 80  (incl materiaal, boekje, koffie, thee en lunch)

WABI-SABI
Masterclass-verdieping. Na de reguliere masterclass ontstond bij verschillende cursisten de behoefte hun werk te verdiepen en zichzelf verder te ontwikkelen. Hieruit is deze masterclass-verdieping ontstaan. Het thema is Wabi-Sabi. Wabi-Sabi is een Japanse filosofie waarbij men gericht is op de acceptatie van vergankelijkheid en onvolmaaktheid Wabi-Sabi is de schoonheid van de imperfectie. In de eerdere masterclass is al ervaren dat het belangrijk is open te staan voor het beeld dat zich aandient. Dat ‘fouten’ niet bestaan. Dat wil nog niet zeggen dat we alles ‘goed’ vinden. Maar openstaan voor de schoonheid die ontstaat door het verstrijken van de tijd, door de imperfectie, brengt ons al op de goede weg.