Papierestafette

In deze papierestafette gaan we papier met verschillende technieken bewerken. We gaan verven, stempelen, mono printen, rollen, kreuken, drukken tot er prachtige vellen ontstaan die een zeer persoonlijke signatuur hebben. Dit gebeurt als het ware in een circuitvorm, waarbij je telkens doorschuift naar een nieuwe en andere techniek. Enkele technieken die aan de orde komen zijn; wascokrijt met ecoline, verf en linoleumroller, druk- en stempeltechniek, mono-print en werken met sjablonen en de gelli-plate.

Het papier kun je vervolgens gebruiken voor boekbinden- kartonnage- collages en inpakpapier. Vaak vallen de vellen papier zo mooi uit dat ze gewoon als kunstwerkje in een lijstje achter glas kunnen. Deze workshop is geschikt voor iedereen jong, oud met of zonder ervaring. Met een dosis enthousiasme en ondernemingsgeest kunnen met simpele vormen al fantastische resultaten worden bereikt. In de middag, als er al wat papier droog is, maken we een paar bijzondere verwerkingen van het papier.

Deze workshop is ook uitermate geschikt voor leerkrachten in het basisonderwijs, leidsters op de naschoolse opvang en mensen die in de activiteitenbegeleiding werkzaam zijn.

Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Datum: 14 juni

Kosten: € 80  (incl materiaal, boekje, koffie, thee en lunch)

NIEUW Art-Quilt
Ben je ook al enige tijd actief met quilten? En nog steeds gek op stofjes, draadjes, materialen, maar zou je eigenlijk wel eens wat méér willen, wat ánders willen. Kijk je met bewondering naar de Art-Quilts van anderen en denk je: zou ik dat ook kunnen? Dan is deze serie workshops misschien wel iets voor jou.