De kameleon

Tijdens een atelierbezoek maken leerlingen van de basisschool kennis met de kunstenaar en haar werk. Vervolgens wordt samen het verhaal van ´Het ei van de Kameleon´ gelezen. De kinderen bekijken, betasten en beluisteren het ei en gaan daar´s avonds over dromen. Hoe ziet de kameleon er uit de in het ei zit? 

 

De volgende dag worden de dromen op school besproken en beelden van verschillende kameleonsoorten bekeken. Vervolgens gaan de leerlingen schrijven en tekenen wat ze gedroomd hebben, om uiteindelijk de droomkameleon uit te voeren van afvalmateriaal.

 

WABI-SABI
Masterclass-verdieping. Na de reguliere masterclass ontstond bij verschillende cursisten de behoefte hun werk te verdiepen en zichzelf verder te ontwikkelen. Hieruit is deze masterclass-verdieping ontstaan. Het thema is Wabi-Sabi. Wabi-Sabi is een Japanse filosofie waarbij men gericht is op de acceptatie van vergankelijkheid en onvolmaaktheid Wabi-Sabi is de schoonheid van de imperfectie. In de eerdere masterclass is al ervaren dat het belangrijk is open te staan voor het beeld dat zich aandient. Dat ‘fouten’ niet bestaan. Dat wil nog niet zeggen dat we alles ‘goed’ vinden. Maar openstaan voor de schoonheid die ontstaat door het verstrijken van de tijd, door de imperfectie, brengt ons al op de goede weg.