Afrika

Een project uitgevoerd door Ruimte-voor-Kunst, op basisschool de Sonnewijzer in Son en Breughel. Door de hele school heen is gedurende een week gewerkt aan het project ‘Afrika’. Alle klassen werkten vanuit hun eigen land aan dans, beeldende kunst en muziek. Maar ook koken en hutten bouwen stond op het programma. Aan het einde van de week werden op een Afrikaanse markt alle beeldende producten verkocht voor het goede doel.

Voor meer informatie over dit project of een ander project bij u op school kunt u contact opnemen met: Carola Mokveld, ruimtevoorkunst@kpnmail.nl

WABI-SABI
Masterclass-verdieping. Na de reguliere masterclass ontstond bij verschillende cursisten de behoefte hun werk te verdiepen en zichzelf verder te ontwikkelen. Hieruit is deze masterclass-verdieping ontstaan. Het thema is Wabi-Sabi. Wabi-Sabi is een Japanse filosofie waarbij men gericht is op de acceptatie van vergankelijkheid en onvolmaaktheid Wabi-Sabi is de schoonheid van de imperfectie. In de eerdere masterclass is al ervaren dat het belangrijk is open te staan voor het beeld dat zich aandient. Dat ‘fouten’ niet bestaan. Dat wil nog niet zeggen dat we alles ‘goed’ vinden. Maar openstaan voor de schoonheid die ontstaat door het verstrijken van de tijd, door de imperfectie, brengt ons al op de goede weg.