Encaustiek.

In deze workshop vertel je je eigen verhaal in bijenwas (encaustiek). Je leert diverse technieken gebruiken in het werken met bijenwas, medium en pigmenten. Je werkt met materialen in en onder de was, transfers, gelaagdheden, carbon en inkt. Je inspiratiebron ben je zelf, je eigen leven. Onderdelen als een zelfportret, je familie, vroeger, je verlangens en dromen worden verwerkt in een eigen paneel. Je leert eerst de encaustiektechniek kennen en gaat daarna daarmee experimenteren en vormgeven. Vooral de gelaagdheid van de bijenwas is ons uitgangspunt. Je kunt ook gebruik maken van teksten en foto’s. Spelenderwijs wordt jouw thema vertaald in sfeer, compositie, kleur, gebruik van verschillende materialen.

In deze workshop ligt de nadruk op het leren vormgeven van het thema in de encaustiek-techniek. Daarbinnen je eigen stijl ontdekken en ontwikkelen. Een creatieve ontdekkingstocht in beeld en materiaal.

Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Data: 8 mei

Prijs: €80 (incl. materiaal, boekje, koffie, thee en lunch)

WABI-SABI
Masterclass-verdieping. Na de reguliere masterclass ontstond bij verschillende cursisten de behoefte hun werk te verdiepen en zichzelf verder te ontwikkelen. Hieruit is deze masterclass-verdieping ontstaan. Het thema is Wabi-Sabi. Wabi-Sabi is een Japanse filosofie waarbij men gericht is op de acceptatie van vergankelijkheid en onvolmaaktheid Wabi-Sabi is de schoonheid van de imperfectie. In de eerdere masterclass is al ervaren dat het belangrijk is open te staan voor het beeld dat zich aandient. Dat ‘fouten’ niet bestaan. Dat wil nog niet zeggen dat we alles ‘goed’ vinden. Maar openstaan voor de schoonheid die ontstaat door het verstrijken van de tijd, door de imperfectie, brengt ons al op de goede weg.