Encaustiek.

In deze workshop vertel je je eigen verhaal in bijenwas (encaustiek). Je leert diverse technieken gebruiken in het werken met bijenwas, medium en pigmenten. Je werkt met materialen in en onder de was, transfers, gelaagdheden, carbon en inkt. Je inspiratiebron ben je zelf, je eigen leven. Onderdelen als een zelfportret, je familie, vroeger, je verlangens en dromen worden verwerkt in een eigen paneel. Je leert eerst de encaustiektechniek kennen en gaat daarna daarmee experimenteren en vormgeven. Vooral de gelaagdheid van de bijenwas is ons uitgangspunt. Je kunt ook gebruik maken van teksten en foto’s. Spelenderwijs wordt jouw thema vertaald in sfeer, compositie, kleur, gebruik van verschillende materialen.

In deze workshop ligt de nadruk op het leren vormgeven van het thema in de encaustiek-techniek. Daarbinnen je eigen stijl ontdekken en ontwikkelen. Een creatieve ontdekkingstocht in beeld en materiaal.

Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Data: 27 maart VOL of 3 april VOL of 9 april

Prijs: €80 (incl. materiaal, boekje, koffie, thee en lunch)

NIEUW Art-Quilt
Ben je ook al enige tijd actief met quilten? En nog steeds gek op stofjes, draadjes, materialen, maar zou je eigenlijk wel eens wat méér willen, wat ánders willen. Kijk je met bewondering naar de Art-Quilts van anderen en denk je: zou ik dat ook kunnen? Dan is deze serie workshops misschien wel iets voor jou.