Encaustiek.

In deze workshop vertel je je eigen verhaal in bijenwas (encaustiek). Je leert diverse technieken gebruiken in het werken met bijenwas, medium en pigmenten. Je werkt met materialen in en onder de was, transfers, gelaagdheden, carbon en inkt. Je inspiratiebron ben je zelf, je eigen leven. Onderdelen als een zelfportret, je familie, vroeger, je verlangens en dromen worden verwerkt in een eigen paneel. Je leert eerst de encaustiektechniek kennen en gaat daarna daarmee experimenteren en vormgeven. Vooral de gelaagdheid van de bijenwas is ons uitgangspunt. Je kunt ook gebruik maken van teksten en foto’s. Spelenderwijs wordt jouw thema vertaald in sfeer, compositie, kleur, gebruik van verschillende materialen.

In deze workshop ligt de nadruk op het leren vormgeven van het thema in de encaustiek-techniek. Daarbinnen je eigen stijl ontdekken en ontwikkelen. Een creatieve ontdekkingstocht in beeld en materiaal.

Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Data: 2 of 3 december 2021

Prijs: €90 (incl. materiaal, boekje, koffie, thee en lunch)

NIEUW Ecoprint Masterclass
Een driedaagse ecoprinten. Waarbij je heel veel leert over allerlei verschillende beitsen, druktechnieken, en tannines. Je prints gaan met stappen vooruit en je leert het proces en de reacties van de bladeren met beits en tannine beter begrijpen en toepassen.