‘kunst van het Quilten’ naar Art-quilt

Ben je ook al enige tijd actief met quilten? En nog steeds gek op stofjes, draadjes, materialen, maar zou je eigenlijk wel eens wat méér willen, wat ánders willen. Kijk je met bewondering naar de Art-Quilts van anderen en denk je: zou ik dat ook kunnen? Dan is deze serie workshops misschien wel iets voor jou. ‘Art-quilt’ is eigenlijk een mooie verbinding tussen de traditionele quilt techniek en de kunst in bredere zin. Het is niet enkel gebaseerd op techniek, maar juist ook op een andere manier van kijken. Een andere manier van omgaan met je materialen. Durf je het aan het roer eens om te gooien? Als je deze serie workshops volgt krijg je een ander inzicht in wat er nog meer haalbaar is op dit gebied, ga je je grenzen verleggen, ga je uit je comfortzone en ontdek en speel je opnieuw met je materialen.

In deze serie gaan we werken, kijken én praten over wat we zien, wat we doen en waarom we dit doen. Wanneer is iets techniek en wanneer is het kunst? Wanneer spreken we van een sterk beeld en hoe kom je eigenlijk uit die comfortzone? Moet je een rijke fantasie hebben, of is zoiets te leren? De serie is opgebouwd uit zes bijeenkomsten, mét huiswerk voor de volgende bijeenkomst. Vanzelfsprekend zal de mogelijkheid voor iedereen verschillend zijn, hoeveel tijd je beschikbaar hebt voor dit huiswerk, maar het maakt wel dat je meer rendement kunt halen uit deze serie.

Wat we gaan doen:

  • We gaan zelf stoffen bewerken, dus creëren onze eigen dessins en lappen. Dit gebeurt op verschillende manier. Met druktechnieken, roesttechniek, ecoprint, verven, etc.
  • Deze lappen gaan we bewerken én verwerken vanuit verschillende opdrachten. Dat zal zowel vlak als ruimtelijk zijn
  • We gaan werken met herhalingen. Dat wil zeggen veel verschillende vormen opnieuw tot één geheel maken, dat gebeurd bij quilten ook immers, maar nu doen we het anders.
  • We bekijken en laten ons inspireren door werk van Textielkunstenaars
  • We houden een procesverslag bij, waarin we terug kunnen zien en lezen, wat en hoe we te werk zijn gegaan.
  • We werken met thema’s en gaan deze onderzoeken.

De serie workshops wordt ook steeds vorm gegeven vanuit de behoefte van de deelneemsters. Maar belangrijk is te weten: het gaat niet om techniek, maar om beeldend vormgeven. Toch zal alles wat we doen een link hebben met jullie uitgangspunt: de traditionele Quilt. Voel je je aangesproken of wil je meer informatie? Mail naar carolamokveld@gmail.com

Zes bijeenkomsten van 10.00 – 16.00 uur in Vught

Data: woensdag 24 oktober, 21 november, 19 december, 16 januari, 20 februari, 20 maart.

Indien deze groep vol is, komt er ook nog een mogelijkheid voor de dinsdagen 23 oktober, 20 november, 18 december, 15 januari, 19 februari, 19 maart

Inclusief materialen, boekjes, koffie, thee en lunch.

Minimaal 4 personen maximaal 6

Kosten € 475

NIEUW Art-Quilt
Ben je ook al enige tijd actief met quilten? En nog steeds gek op stofjes, draadjes, materialen, maar zou je eigenlijk wel eens wat méér willen, wat ánders willen. Kijk je met bewondering naar de Art-Quilts van anderen en denk je: zou ik dat ook kunnen? Dan is deze serie workshops misschien wel iets voor jou.