Wabi-Sabi

Wabi-Sabi masterclass-verdieping

Na de reguliere masterclass ontstond bij verschillende cursisten de behoefte hun werk te verdiepen en zichzelf verder te ontwikkelen. Hieruit is deze masterclass-verdieping ontstaan.

Het thema is Wabi-Sabi.

Wabi-Sabi is een Japanse filosofie waarbij men gericht is op de acceptatie van vergankelijkheid en onvolmaaktheid

Wabi-Sabi is de schoonheid van de imperfectie.

In de eerdere masterclass is al ervaren dat het belangrijk is open te staan voor het beeld dat zich aandient. Dat ‘fouten’ niet bestaan. Dat wil nog niet zeggen dat we alles ‘goed’ vinden. Maar openstaan voor de schoonheid die ontstaat door het verstrijken van de tijd, door de imperfectie, brengt ons al op de goede weg.

In de masterclass creëren we van een situatie waarbij je uit je ‘comfortzone’ gehaald wordt om tot nieuwe wegen binnen je eigen werk te komen. Dit gebeurt zowel tijdens de bijeenkomsten als tijdens de huiswerkopdrachten

Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Data: Vrijdag groep:

2017 : 22 september- 27 oktober - 17 november - 15 december

2018 : 2 februari - 2 maart presentatie 14/15 april

Data: Zaterdag groep

2017 : 23 september - 28 oktober - 18 november - 16 december

2018 : 3 februari - 3 maart - presentatie 14/15 april

Kosten: € 395 (6 bijeenkomsten plus presentatie weekend, inclusief materialen, koffie, thee, lunch en boekjes)

WABI-SABI
Masterclass-verdieping. Na de reguliere masterclass ontstond bij verschillende cursisten de behoefte hun werk te verdiepen en zichzelf verder te ontwikkelen. Hieruit is deze masterclass-verdieping ontstaan. Het thema is Wabi-Sabi. Wabi-Sabi is een Japanse filosofie waarbij men gericht is op de acceptatie van vergankelijkheid en onvolmaaktheid Wabi-Sabi is de schoonheid van de imperfectie. In de eerdere masterclass is al ervaren dat het belangrijk is open te staan voor het beeld dat zich aandient. Dat ‘fouten’ niet bestaan. Dat wil nog niet zeggen dat we alles ‘goed’ vinden. Maar openstaan voor de schoonheid die ontstaat door het verstrijken van de tijd, door de imperfectie, brengt ons al op de goede weg.