De (s)maak van Papier

Papierscheppen en papiergieten.

Een workshop over papiergieten en papierscheppen, met de nadruk op het experimentele en onderzoekende karakter van de materialen en mogelijkheden.

Deze workshop heeft zowel tot doel, papier te maken met verschillende grondstoffen die bepalend zijn voor steeds weer een verrassend resultaat, als het combineren daarbij van verschillende materialen. Dat kan met gerecycleerd materiaal of met kant en klare kwaliteitsgrondstoffen uit de papierindustrie, maar ook met planten uit de tuin, groenteresten zoals bananenschillen en aspergeschillen. We kunnen ook allerlei kleine stukjes papier, stof, draadjes toevoegen.

Kortom een heel inspirerende dag!

Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Datum:  12 mei

Kosten: € 80 (incl. materiaal, koffie, thee, lunch en inspirerend boekje)

WABI-SABI
Masterclass-verdieping. Na de reguliere masterclass ontstond bij verschillende cursisten de behoefte hun werk te verdiepen en zichzelf verder te ontwikkelen. Hieruit is deze masterclass-verdieping ontstaan. Het thema is Wabi-Sabi. Wabi-Sabi is een Japanse filosofie waarbij men gericht is op de acceptatie van vergankelijkheid en onvolmaaktheid Wabi-Sabi is de schoonheid van de imperfectie. In de eerdere masterclass is al ervaren dat het belangrijk is open te staan voor het beeld dat zich aandient. Dat ‘fouten’ niet bestaan. Dat wil nog niet zeggen dat we alles ‘goed’ vinden. Maar openstaan voor de schoonheid die ontstaat door het verstrijken van de tijd, door de imperfectie, brengt ons al op de goede weg.