Sjabloondruk en monoprint

De sjabloondruk is een grafische techniek waarbij een gesneden of geknipte vorm (het sjabloon) diverse malen met steeds een andere kleur gedrukt wordt. De sjablonen kunnen zowel naast als over elkaar worden gebruikt. De techniek van de sjabloondruk is bewerkelijk zodat er doorgaans een kleine oplage wordt gemaakt. Hendrik Werkman is erg bekend geworden met zijn sjabloondruk.


Monoprint, of montype is een druktechniek waarbij maar één enkele afdruk per keer wordt gemaakt. Deze techniek is op heel veel verschillende manieren uitvoerbaar en erg goed te combineren met de sjabloondruk. Er zijn veel manieren om met je materialen en gereedschappen te experimenteren.


In deze workshop leer je verschillende mogelijkheden van de sjabloon- en monodruktechniek kennen. Je experimenteert en geeft vorm. We drukken op verschillende soorten ondergronden, zodat je ook daarvan het effect goed leert kennen. Een heerlijke dag werken met kleur, vorm en compositie.


Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Data: Dinsdag 18 november

Prijs: €75 (incl. materiaal, boekje, koffie, thee en lunch)

NIEUW Art-Quilt
Ben je ook al enige tijd actief met quilten? En nog steeds gek op stofjes, draadjes, materialen, maar zou je eigenlijk wel eens wat méér willen, wat ánders willen. Kijk je met bewondering naar de Art-Quilts van anderen en denk je: zou ik dat ook kunnen? Dan is deze serie workshops misschien wel iets voor jou.