Masterclass beeldboeken

New ideas, from old materials.

Ook dit jaar starten we met een inspiratiedag in Den Haag, waar Paul van Capelleveen ons zal meenemen in de Koninklijke Bibliotheek vanuit dit thema en bijzondere boeken laat zien. Vanuit het thema zullen we werken aan bijzondere boeken, gemaakt van ‘old materials’. Dit keer staat de vormgeving, meer centraal dan de diverse bindingen. Iedere bijeenkomst wordt er aan een nieuw boek gewerkt en is er voor de liefhebbers weer huiswerk.
In deze masterclass zullen 8 bijeenkomsten plaatsvinden én eindigen we weer met een gezamenlijke expositie! 1 Inspiratie dag in Den Haag op woensdag 18 september met bezoek aan de Koninklijke Bibliotheek. En 1 dag bezoek aan de Boekkunstbeurs op zondag 10 november in de Pieterskerk in Leiden.

Er starten 2 groepen:

Woensdag: 2019: (18 september Den Haag) – 9 oktober – (10 november Leiden) – 20  november – 18 december.
2020: 22 januari – 19 februari – 25 maart

Donderdag: 2019: (woensdag 18 september Den Haag) – 10 oktober – (10 november Leiden) – 21 november–  19 december
2020: 23 januari – 20 februari – 26 maart

Expositie: 23 en 24 mei 2020.

Kosten: € 495, inclusief entree Bibliotheek, rondleidingen, entree Boekkunstbeurs, deelname weekend expositie, koffie, thee en lunch tijdens workshopdagen, alle materialen, de vertrouwde boekjes rondom technieken en materialen.
Exclusief reiskosten, koffie thee en lunch tijdens excursies.

NIEUW Art-Quilt
Ben je ook al enige tijd actief met quilten? En nog steeds gek op stofjes, draadjes, materialen, maar zou je eigenlijk wel eens wat méér willen, wat ánders willen. Kijk je met bewondering naar de Art-Quilts van anderen en denk je: zou ik dat ook kunnen? Dan is deze serie workshops misschien wel iets voor jou.