Masterclass sporen

Tijdens deze masterclass komen diverse technieken aan bod. Dit in samenhang met het thema Beeldboeken. Voor de masterclass van komend seizoen, heb ik opnieuw voor het thema ‘Beeldboeken’ gekozen. Omdat een beeldboek een heel persoonlijk verhaal is, een heel persoonlijk beeld… het lijkt op de persoonlijke reis die jijzelf gaat maken tijdens deze masterclass. Deelthema wordt Sporen. Het openen van het boek, is als het openen van je eigen creativiteit, het is een proces, het is alsof je een atelier binnengaat, een atelier waar jouw creativiteit woont. Ieder vel, iedere vorm is een stukje uit jouw proces daarin. Sporen. Sporen zijn afdrukken of indrukken die door iets zijn achtergelaten of nagelaten. Ook in jouw creatieve werkproces ga je sporen achterlaten of maak je gebruik van sporen die je tegenkomt.

De bedoeling van deze masterclass is dat de deelnemers ook thuis enige tijd besteden aan het eigen werk en men op de bijeenkomsten elkaar ook feedback leert geven. De masterclass is dus bedoeld voor mensen die wat meer diepgang in hun werk willen en toch ook graag een steuntje in de rug ervaren. Voor de masterclass heb je geen enkele ervaring nodig. De lessen zijn zo ingericht dat zowel beginners als gevorderden hun eigen beeldtaal ontwikkelen en veel rendement uit de lessen kunnen halen. De Masterclass bestaat uit 6 bijeenkomsten door het jaar 2017/2018 heen en eindigt met een presentatie van het werk én het werkproces van de deelnemers.

Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Data: Vrijdag groep:

2017 : 15 september- 13 oktober - 10 november - 8 december

2018 : 26 januari -23 februari - presentatie 14/15 april

Data: Zaterdag groep

2017 : 16 september - 14 oktober - 11 november - 9 december

2018 : 27 januari - 24 februari - presentatie 14/15 april

Kosten: € 395 (6 bijeenkomsten plus presentatie weekend, inclusief materialen, koffie, thee, lunch en boekjes)

WABI-SABI
Masterclass-verdieping. Na de reguliere masterclass ontstond bij verschillende cursisten de behoefte hun werk te verdiepen en zichzelf verder te ontwikkelen. Hieruit is deze masterclass-verdieping ontstaan. Het thema is Wabi-Sabi. Wabi-Sabi is een Japanse filosofie waarbij men gericht is op de acceptatie van vergankelijkheid en onvolmaaktheid Wabi-Sabi is de schoonheid van de imperfectie. In de eerdere masterclass is al ervaren dat het belangrijk is open te staan voor het beeld dat zich aandient. Dat ‘fouten’ niet bestaan. Dat wil nog niet zeggen dat we alles ‘goed’ vinden. Maar openstaan voor de schoonheid die ontstaat door het verstrijken van de tijd, door de imperfectie, brengt ons al op de goede weg.