Masterclass beeldboeken

Op verzoek van veel deelnemers staat er ook dit jaar weer een masterclass Beeldboeken op het programma.

Dit jaar wel met een iets andere insteek. We starten de serie met een inspiratiedag in de Koninklijke Bibliotheek rondom het thema BOEK. We bezoeken de boekbindbeurs in Leiden en werken met door ons zelf bewerkt of gemaakt papier of textiel (van eventueel eerdere masterclasses). Iedere bijeenkomst wordt er weer een nieuw boekje gemaakt en door de serie heen werkt iedereen aan verschillende opdrachten en thema’s.

In deze masterclass zullen 8 bijeenkomsten plaatsvinden in tegenstelling tot de 6 van de eerdere masterclass.

1 inspiratiedag Den Haag op donderdag 20 september met bezoek aan de Koninklijke Bibliotheek, Museum Meermanno en Damen/winkel in papier en boekbindmaterialen.

1 dag bezoek aan de boekbindbeurs op zondag 11 november in de Pieterskerk in Leiden

6 workshopdagen:

Donderdag: 2018: (20 september Den Haag) – 11 oktober – 1 november – (11 november Leiden) – 13 december

2019: 10 januari – 14 februari – 7 maart

woensdag: 2018: (20 september Den Haag) – 10 oktober – 31 oktober – (11 november Leiden) – 12 december

2019: 9 januari – 13 februari – 6 maart

Kosten: € 495, inclusief entree musea, rondleidingen, entree boekbindbeurs, koffie, thee en lunch tijdens workshopdagen, alle materialen, boekjes rondom technieken en boekbinden.

Exclusief reiskosten, koffie thee en lunch tijdens excursies.

WABI-SABI
Masterclass-verdieping. Na de reguliere masterclass ontstond bij verschillende cursisten de behoefte hun werk te verdiepen en zichzelf verder te ontwikkelen. Hieruit is deze masterclass-verdieping ontstaan. Het thema is Wabi-Sabi. Wabi-Sabi is een Japanse filosofie waarbij men gericht is op de acceptatie van vergankelijkheid en onvolmaaktheid Wabi-Sabi is de schoonheid van de imperfectie. In de eerdere masterclass is al ervaren dat het belangrijk is open te staan voor het beeld dat zich aandient. Dat ‘fouten’ niet bestaan. Dat wil nog niet zeggen dat we alles ‘goed’ vinden. Maar openstaan voor de schoonheid die ontstaat door het verstrijken van de tijd, door de imperfectie, brengt ons al op de goede weg.